Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-06@18:02:08 GMT

فایده جویدن آدامس پس از جراحی قلب

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۸۷۰۸۷

فایده جویدن آدامس پس از جراحی قلب

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته‌اند که جویدن آدامس پس از جراحی قلب می‌تواند به برطرف کردن مشکل انسداد روده پس از جراحی کمک کند.

به گزارش مشرق به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که جویدن آدامس پس از جراحی قلب ممکن است به راه‌اندازی دستگاه گوارش بیانجامد و به بیماران کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند و نسبت به بیمارانی که از این راه‌حل ساده استفاده نمی‌کنند، زودتر از بیمارستان مرخص شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"سیریوان سنگ" (Sirivan Seng)، پژوهشگر "مرکز پزشکی کروزر چستر" (Crozer-Chester Medical Center) آمریکا و از پژوهشگران این پروژه گفت: پیش از پژوهش‌ ما، بررسی‌های زیادی در مورد استفاده از آدامس در بیمارانی که جراحی قلب را پشت سر گذاشته‌اند، انجام نشده بود اما ما دریافتیم که شاید این راه‌حل ساده بتواند بازگشت عملکرد روده را تسریع کند. این روش ساده تقریبا برای همه بیماران، قابل استفاده است.

دکتر سنگ و همکارانش، بیمارانی را که جراحی قلب را پشت سر گذاشته بودند، مورد بررسی قرار دادند. گروه نخست، ۳۴۱ بیمار را در بر داشت که بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ تحت جراحی قلب قرار گرفته بودند و پس از جراحی، در برنامه جویدن آدامس بدون قند شرکت کردند. گروه دوم، ۴۹۶ بیمار را شامل می‌شد که جراحی قلب مشابهی را بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ پشت سر گذاشته اما جویدن آدامس پس از جراحی قلب را انجام نداده بودند.

نتایج این پژوهش نشان داد که تنها دو نفر از بیماران گروه نخست، انسداد روده را تجربه کرده‌اند؛ در حالی که این تعداد در گروه دوم، ۱۷ نفر بود.

به گفته دکتر سنگ، این تعطیلی سیستم گوارش، یکی از شایع‌ترین عوارض پس از جراحی قلب است که تقریبا در ۵/۵ درصد بیماران رخ می‌دهد. انسداد روده ممکن است به گرفتگی شکم، نفخ، تهوع، استفراغ، یبوست و دشواری تحمل یک رژیم غذایی عادی منجر شود. در نتیجه بیماران ممکن است احساس ناراحتی داشته باشند، کند شدن روند بهبودی و ماندن در بیمارستان برای بلندمدت را تجربه کنند که برای آنها، بار جسمی، روحی و مالی به همراه دارد.

"راکش آرورا" (Rakesh Arora)، از پژوهشگران این پروژه گفت: یکی از نگرانی‌های پس از جراحی قلب که کمتر به آن پرداخته شده، بروز انسداد روده یا کند شدن بازگشت عملکرد روده به حالت پیش است. تصور این که چیزی به سادگی جویدن آدامس می‌تواند این مشکل را به حداقل برساند، بسیار جذاب است. بررسی بیمارانی که پس از پشت سر گذاشتن جراحی قلب، آدامس جویده بودند، نشان داد که در میان هر ۱۰۰ نفر، یک نفر به انسداد روده مبتلا شده است. این میزان کاهش، بسیار چشمگیر بود. این پژوهش، بیشتر مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

این باور وجود دارد که جویدن آدامس، روده‌ها را با القای این تصور که غذا در راه است، تحریک می‌کند. این کار که به "تغذیه ساختگی" مشهور است، به مصرف عادی غذا شباهت دارد اما در واقع، با هضم و جذب غذا یا نوشیدنی همراه نیست.

به گفته پژوهشگران، جویدن آدامس پس از جراحی، یک روش موثر و کم‌هزینه است که به بهبود احساس بیماران پس از جراحی کمک می‌کند. هنگامی که بیماران احساس بهتری داشته باشند، مشارکت بیشتری در بهبود خود خواهند داشت و نهایتا سریع‌تر از بیمارستان مرخص خواهند شد.

با توجه به این که جویدن آدامس، کمترین خطر و هزینه را دارد، این روش باید به عنوان یک استاندارد جدید مراقبت، مورد توجه قرار بگیرد. بیماران در مورد استفاده از آدامس پس از جراحی باید با جراح خود مشورت کنند. تقریبا همه می‌توانند از یک بسته آدامس خوش‌طعم و کم‌هزینه استفاده کنند.

منبع: ایسنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان آدامس فواید جراحی قلب سلامت جویدن آدامس پس از جراحی قلب جویدن آدامس انسداد روده پشت سر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۷۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رابطه سلامت روده و سلامت مغز

آفتاب‌‌نیوز :

طب سنتی سلامت روده را مادر همه سلامتی‌ها و یبوست را مادر همه بیماری‌ها می‌داند. این گفتار در تمام علوم پزشکی دنیا تایید شده است و درحال حاضر علم پزشکی تمام تلاش خود را برای سلامت روده انجام می‌دهد.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در دانشکده پزشکی هاروارد، شواهد مستدلی وجود دارد که سلامت روده با سلامت مغز مرتبط است لذا در کنار مصرف مواد غذایی و مکمل‌ها، مدیتیشن نیز برای بیماران تجویز می‌شود و در کنار تلاش برای بهبود تغذیه، تلاش برای آرامش خاطر بیمار نیز صورت می‌گیرد.

تحقیقات نشان می‌دهد، یک بدن سالم بطور کلی تقریبا۵۰۰ میلیون نورون در روده و ۱۰۰ میلیارد نورون در مغز دارد. چنانچه نورون در هر یک بالا یا پایین شود، در دیگری نیز این تغییر صورت می‌گیرد. این تغییر بخوبی ارتباط بین روده سالم و مغز سالم را اثبات می‌کند. با این حال کمتر کسی متوجه می‌شود که این یک رابطه دو طرفه است. همانطور که سلامت روده شما می‌تواند بر مغز شما تأثیر بگذارد، فعالیت مغز شما نیز می‌تواند تأثیرات مثبتی بر میکروبیوم روده شما داشته باشد.

جاده مواصلاتی روده و مغز اساساً به سیگنال‌های بیوشیمیایی اشاره دارد که بین نورون‌های دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی انجام می‌شود. این خیابان دو طرفه شامل سیستم عصبی مرکزی، سیستم عصبی روده و میکروبیوتای روده است که به عنوان یک شبکه پیچیده از فعل و انفعالات عمل می‌کند و فرآیندهای گوارشی، خلق و خو و سلامت کلی بدن را تنظیم می‌کند.

میکروبیوم روده انسان، متشکل از تریلیون ها میکروارگانیسم، سنگ بنای سلامت جسمی و روانی هر فرد است. این میکروارگانیسم‌ها انتقال دهنده‌های عصبی و ترکیبات عصبی فعال مانند سروتونین و گاما آمینوبوتیریک اسید تولید می‌کنند که به حمایت از خلق و خو و عملکرد شناختی ما کمک می‌کند.

مکانیسم‌های موجود در روده شامل فعال شدن سیستم ایمنی، تغییرات در ساختار روده و التهاب ناشی از آن است که می‌تواند بر ساختار و عملکرد مغز تأثیر بگذارد و در نهایت بر رفتار و احساسات ما تأثیر بگذارد. به طور خلاصه، روده واقعاً مغز دوم بدن است.

اثرات مدیتیشن بر سلامت روده

تمرین‌های مدیتیشن، از مدیتیشن ذهن‌آگاهی گرفته تا تمرین‌های تنفس عمیق، عمدتا باعث ایجاد حالت آرامش و توجه متمرکز می‌شوند. در حالی که اشکال مراقبه برای هزاران سال در بسیاری از فرهنگ‌های شرقی وجود داشته است، این شیوه‌ها در فرهنگ‌های غربی نیز تأثیر فزاینده‌ای به دست آورده است.

فراتر از مزایای معنوی توصیف شده، این اعمال می‌تواند منجر به تغییرات فیزیولوژیکی مانند کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون شود و در نتیجه کاهش استرس و بهزیستی کلی شود.

استرس یک تشدید کننده شناخته شده اختلال عملکرد روده است که بر حرکت روده و عملکرد میکروبیوم‌ها تأثیر می‌گذارد. مدیتیشن، از طریق اثرات کاهش استرس خود، می‌تواند با تعدیل این تغییرات مرتبط با استرس، بر سلامت روده تأثیر مثبت بگذارد. به بازگرداندن تعادل باکتری‌های روده، بهبود عملکرد روده و کاهش التهاب کمک کند.

تحقیقات نوظهور بر تأثیر مثبت تمرین منظم مدیتیشن بر سلامت روده تاکید دارد به طوری که تمرین ۸ روزه مراقبه بر میکروبیوم و سلامت کلی ۶۴ شرکت کننده در این پژوهش انجام داد،چربی‌های مختلف خون و نحوه هضم آنها و تأثیرات آنها بر سلامت جسمی و روانی از طریق تجزیه و تحلیل طیف‌سنجی جرمی با وضوح بالا صورت گرفت.

سخن پایانی

مشکلات روحی و روانی مزمن می‌تواند بر عملکرد دستگاه گوارش و محور وسیع‌تر مغز و روده آسیب وارد کند. این امر می‌تواند منجر به تغییر در حرکت روده، افزایش نفوذپذیری روده  و تغییرات در میکروبیوتای روده شود بنابراین ارتباط بین سلامت مغز و سلامت روده و اختلالات گوارشی به‌خوبی ثابت شده است.

در نتیجه، رابطه پیچیده بین ذهن و روده به آرامی در حال آشکار شدن است. مدیتیشن، از طریق خواص کاهش استرس و اضطراب و آرامشبخشی خود، می تواند بر میکروبیوم روده تأثیر مثبت گذاشته و آن را به یک ابزار امیدوارکننده، درمانی و پیشگیرانه برای مدیریت سلامت روده، همراه با طیف وسیعی از علائم دیگر تبدیل کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بیماران و کهنسالان چشم انتظار بهار و آغوزفروشان دوره‌گرد
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • سفر گروه فوق تخصصی جراحی ابن سینا به یاسوج
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • تحلیل کارشناسی بحران مسافربری جاده‌ای؛«واردکننده راننده اتوبوس می‌شویم!» | ثبت ساعت یک روش بی‌فایده و پرهزینه است
  • از خورشید فرار نکنید/ ۴ فایده نور طبیعی که نمی‌دانستید