Web Analytics Made Easy - Statcounter

انسداد روده چیست و چطور درمان می شود ؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک، روده های شما حدود 8 متر و نیم درازا دارد . این ویژگی به این معناست که غذاهایی که می خورید ، قبل از هضم شدن باید این مسیر را طی کنند . روده های شما این وظیفه و انتقال غذا را از طریق حرکات موجی انجام می دهند . انقباضات عضله باعث رانده شدن غذا به سمت جلو می شود و اگر فرد دچار مشکل عصبی یا عضله ای باشد ، حرکات او ضعیف می شود و یا مسدود می شود و در نتیجه روده های او عملکرد خوبی را از خود نشان نمی دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انسداد روده یک اصطلاح پزشکی است که به دلیل حرکات کم روده و یا مسدودیت آن است . این مسدودیت باعث می شود که هیچ غذا ، نوشیدنی و گازی از درون روده رد نشود . انسداد روده می تواند بعد از جراحی اتفاق بیافتد و علت های مختلفی نیز برای این شرایط وجود دارد.انسداد روده یک نگرانی بزرگ است . افراد بعد از ابتلا به این مشکل نمی دانند که دچار انسداد روده هستند و در نتیجه به خوردن ادامه می دهند و در نتیجه مواد غذایی روی هم انباشته می شود.

ممکن است روده تا جایی انباشته شود که به مرحله پارگی برسد. علت آن نیز محتوای روده است که سطح بالایی از باکتری دارد که می توانند به نواحی دیگر بدن برسد . اگر انسداد روده رخ بدهد ، حتما باید یک درمان سریع را برای آن اعمال کنیم.

نشانه های انسداد روده

دل پیچه

از دست دادن اشتها

احساس سرگیجه

یبوست

ناتوانی در عبور گاز

ورم شکم

حالت تهوع

در چنین مواقعی شکم فرد با گازهایی پر می شود که نمی تواند از مقعد بیرون برود و در نتیجه شکم شما تنگ و سفت می شود و ظاهر ورم کرده ای به خود می گیرد.

اگر بعد از جراحی با چنین علائمی روبرو شدید ، حتما به پزشک مراجعه کنید.

علل انسداد روده چیست ؟

انسداد روده بعد از جراحی یک اتفاق رایج است که اغلب برای آرام کردن حرکات روده دارو تجویز می شود . در این شرایط ممکن است که روده شما به طور کامل مسدود نشده باشد اما حرکت آن صحیح و کامل نباشد و در نتیجه حرکات قدرت هضم شدن و حرکت در روده را ندارند . نمونه های این داروها که باعث این مشکل می شوند، شامل موارد زیر هستند :

هیدرومورفون

مورفین

اوکسی سودون

داروهای ضد افسردگی تریسیلیک مثل آمیتریپتیلین و ایمیپرامین

سایر علت هایی که برای انسداد روده وجود دارد شامل موارد زیر است :

سرطان روده

بیماری کرون مربوط به دیواره های روده که ضخیم می شوند و باعث التهابات سیستم ایمنی می شوند.

دایورتیکولیتیس

بیماری پارکینسون که روی ماهیچه ها و عصب های روده تاثیر می گذارد.

این نشانه ها در نوجوانان و جوانان رایج است مشکل جذب روده در کودکان نیز بسیار رایج است.

عوامل خطر انسداد روده

انسداد روده در سی روز اول بعد از جراحی رایج است ، مخصوصا اگر جراحی شما مربوط به شکم باشد . پروسه های جراحی مربوط به معده و شکم ، قسمت بالایی روده را درگیر می کند که حرکات آن را نشانه می گیرد . این قسمت جایی است که ممکن است جراح با آن تماس داشته باشد و همچنین ممکن است که روی روده فرد یک زخم ایجاد شده باشد.

وضعیت های دارویی می توانند این وضعیت را تشدید کنند که شامل موارد زیر هستند :

ناتعادلی در الکترولیت مثل آن هایی که پتاسیم و کلسیم را درگیر می کنند.

سابقه ابتلا به جراحت و یا آسیب دیدگی روده

سابقه اختلالات روده ای

مسمومیت های عفونی

بیماری های مربوط به سرخرگ

کاهش وزن سریع

بالا رفتن سن باعث می شود که روده شما به طور کاملا طبیعی حرکات خود را آهسته کند و در نتیجه در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به انسداد روده قرار می گیرد .

انسداد روده چگونه تشخیص داده می شود ؟

پزشک در وهله اول به توضیحات و نشانه های بیماری شما توجه می کند و سپس در مورد تاریخچه و سوابق دارویی شما سوال می کند و جراحی و پروسه های درمانی را برای تان شرح می دهد .

سپس شما را معاینه می کند و به شکمتان و برآمدگی ها و میزان سفتی آن نگاه می کند و همچنین حرکات روده را با گوشی گوش می دهد . ممکن است که هیچ صدایی نشنود یا صداها بیش از حد زیاد باشند و سپس عکس برداری ها انجام می شود .

عکس برداری های اشعه ایکس ، سی.تی اسکن، امواج فراصوت نیز برای تشخیص این مشکل به کار می رود .

پزشک همچنین باریم سولفات را درون مقعد قرار می دهد و اشعات ایکس ری را به شکم فرد اعمال می کند و حرکات روده را زیر نظر می گیرد .

مشکلات بعد از ابتلا به انسداد روده چیست ؟

انسداد روده می تواند به یک خطر بزرگ برای زندگی فرد تبدیل شود و باید هرچه سریع تر برای درمان آن اقدام کرد .

دو تا از مشکلات شدید بعد از ابتلا به انسداد روده شامل موارد زیر است :

بافت مردگی

این مشکل به مرگ سلول و یا مرگ بافت معروف است که خون رسانی را به روده قطع می کند و اگر اکسیژن به روده ها نرسد، اکسیژنی نیز منتقل نمی شود و در نتیجه روده می میرد . بافت مرده دیواره روده را مسدود می کند و در نتیجه احتمال پارگی روده و نشت محتوای آن بالا می رود . این مشکل می تواند باعث سوراخ شدن روده بشود .

التهاب صفاق

سوراخ شدن روده که در بالا اشاره کردیم ، می تواند باعث التهاب صفاق شود. این مشکل یک التهاب شدید است که به دلیل وجود باکتری و قارچ اتفاق می افتد. روده همه حاوی باکتری به نام ای.کولی است که در صورت مشکل انسداد روده، زندگی فرد و نارسایی اعضای بدن را ایجاد می کنند.

آیا می توان از انسداد روده جلوگیری کرد ؟

بیشتر مشکلات مربوط به انسداد روده مثل بیماری های مزمن و آسیب دیدگی ها قابل جلوگیری نیست ، اما اطلاعات داشتن در مورد راه های درمانی و یا نشانه های انسداد روده می تواند از بدتر شدن آن جلوگیری کند . مصرف میوه کیوی ، مصرف قهوه، مصرف روغن بذر کتان تا حدودی در جلوگیری از انسداد روده موثر است.

درمان خانگی انسداد روده

درمان انسداد روده به علت به وجود آمدن آن وابسته است . بیشتر انسدادهای روده نیازمند به جراحی است که گاهی اوقات با دارو نیز قابل درمان است .

گزینه های درمانی شامل موارد زیر می باشد :

داروها :

اوپییوئیدها که باعث یبوست می شوند و در نتیجه باید مسهل ها را همراه با آن ها مصرف کرد .

مشاهده :

در این موارد ، روده شما در طول چند روز مورد مشاهده قرار می دهند و در این شرایط باید میزان مصرفی غذا نوشیدنی را کاهش داد تا مشکل بدتر نشود اما بدن باید مرطوب و هیدراته بماند .

لوله :

این لوله های باریک از بینی رد می شود و وارد شکم فرد می شوند . آن ها مایعات و گاز محبوس درون شکم را آزاد می کنند و فشار را برمی دارند و همچنین درد و حالت تهوع را نیز از بین می برند .

جراحی :

جراح می تواند بخش های آسیب دیده و مسدود شده روده را بردارد یا این که روده را با برش و بخیه کمی گشاد تر کند .

مایع درمانی :

پزشک یا پرستار این دارو را درون روده فرد می کند که یبوست او برطرف شود .

درمان گرفتگی جزئی مکانیکی روده

اگر گرفتگی مکانیکی روده جزئی باشد و غذاها و مایعات تا حدودی از آن عبور کنند، بیمار نیاز به درمان دیگری به غیر از تثبیت وضعیتش در بیمارستان، ندارد . پزشک برای این بیماران رژیم غذایی کم فیبری را تجویز می کند که هضم و جذب آن برای روده راحت تر باشد.

درمان گرفتگی کامل مکانیکی روده

اگر از روده هیچ غذایی عبور نمی کند و روده کاملا مسدود است عمل جراحی می تواند کمک کننده باشد.طی عمل جراحی، قسمت گرفته شده روده و یا هر بخشی از آن که مرده یا آسیب دیده است، برداشته می شود.برای رفع گرفتگی ، پزشک ، از استنت فلزی گشادکننده که توسط اندوسکوپ و از طریق دهان یا روده بزرگ، وارد روده بزرگ می شود، استفاده می کند و با آن روده بزرگ را باز می کند. این استنت های فلزی در افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ و ...به کار می رود.

درمان انسداد روده فلجی

اگر علت گرفتگی روده شما ایلئوس فلجی باشد این مشکل خودبخود بهتر می شود اما اگر ایلئوس فلجی طی چند روز بهبود نیابد، پزشک داروهایی را برای انقباض عضلات روده تجویز می کند تا حرکت غذاها و مایعات در روده آسان تر شود.

اگر علت انسداد روده فلجی یک نوع بیماری یا دارو ، پزشک با درمان بیماری زمینه ای و قطع مصرف آن دارو به بیمار کمک می کند.

داروهایی که ناراحتی های شکم ، معده و روده را از بین می برند ، شامل موارد زیر می باشند :

داروهای ضد تهوع

داروهای مسکن برای از بین برن درد

آنتی بیوتیک ها برای مبارزه با عفونت

تغییر رژیم و سبک زندگی

تغییرات رژیمی شامل موارد زیر است :

مصرف کم تر غذا

جویدن کامل تر و بیشتر غذاها

دوری از غذاهای پر از فیبر مثلا غلات کامل

کاهش کافئین که روده را درگیر می کند .

اجتناب از مصرف غذاهای چسبناک مثل گوشت خشک و یا کرفس

پوست کندن میوه و سبزیجات برای هضم راحت تر

پخت غذا تا جایی که نرم شوند.

تمرکز روی غذاهای رطوبت دارد مثل سس ها

تغییرات سبک زندگی نیز شامل موارد زیر می باشد :

ورزش کردن بیشتر

مرطوب نگه داشتن بدن

کاهش استرس

دوری و یا ترک سیگار

مصرف نکردن الکل

افراد بعد از جراحی انسداد روده ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوند که البته احتمال کمی در این باره وجود دارد که عبارتند از:

-چسبندگی روده

-فلج روده

-آسیب دیدگی عصب

-سندروم روده کوتاه که در آن بخشی از روده از دست می رود و یا به درستی کار نمی کند

-باز شدن زخم

-نارسایی یکی از اعضای بدن و یا مرگ در شدیدترین موارد

درمان خانگی انسداد روده

بابونه:

درمان تورم، کمک به هضم غذا، درمان سندرم تحریک ناپذیر، درمان نفخ و گاز معده و … از جمله خواص بابونه است.

بنابراین استفاده از دمنوش این گیاه دارویی به همراه شکر سرخ، یکی از روش های خانگی برای درمان انسداد روده می باشد.

همچنین مصرف موضعی روغن بابونه بر روی شکم(روده ها و معده) می تواند مفید باشد، که این عمل را می توان در طی روز و هر 3 ساعت یک بار انجام داد.

انجیر:

برای درمان مشکلات سیستم گوارشی می توانید 14 انجیر را جوشانده و سپس آب آن را مصرف نمایید .

گل سرخ:

برای درمان خانگی انسداد روده دمنوش گیاه دارویی گل سرخ بنوشید . روزانه 3 لیوان دمنوش گل سرخ و گیاه سنابنوشید . این دمنوش بسیار قوی است بنابراین قبل از مصرف با پزشک صحبت کنید.

روغن بادام تلخ:

یکی دیگر از روش های درمان انسداد روده خوردن ترکیب روغن بادام تلخ(به مقدار یک قاشق) و آب جوش است.

اسفناج:

برای درمان یبوست از اسفناج به دلیل ملین بودن آن و ترکیبات درون آن استفاده نمایید . اسفناج به درمان ورم روده کوچک و بهبود سرطان روده بزرگ کمک می کند.

تخم کتان و روغن زیتون:

برای رفع انسداد روده تخم کتان و روغن زیتون مصرف کنید .

درمان انسداد روده در طب سنتی

مصرف دمنوش بابونه

مالیدن روغن بابونه از معده تا ناف

مصرف دمنوش سنا

مصرف انجیر خشک

آب سیرابی گوسفند

مالش کشاله رانها با ترکیب روغن بابونه و شترمرغ

پیاده روی

نشستن در لگن اب داغ و ریختن روغن شوید در آن

مصرف روغن کرچک

انسداد روده در کودکان

انسداد روده ممکن است در هر سنی از نوزادی تا سالخوردگی فرد را مبتلا کند اما علت انسداد روده در کودکان اختلالات مادرزادی موجود در ساختار روده ها می باشد. در این نوزادان مجرای روده چسبندگی دارد یا تنگ و یا بسته است بنابراین کودک در همان روزهای ابتدای تولد، دچار علائمی مانند استفراغ ، ورم شکم می شود . درمان پزشک مشکل چسبندگی روده ها و گرفتگی آنها در کودکان جراحی است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: درمان طب سنتی روده انسداد روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۵۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی

باقلا یا باقالی و باقله گیاهی یک ساله می باشد که دارای فواید بسیاری برای سلامتی می باشد. باقلا در فصل بهار به بازار عرضه می شود و با آن می توان غذاهای خوشمزه مانند باقلا پلو، باقلا قاتق، باقلا خورش، کوکو باقلا و... تهیه کرد. اگر به مصرف باقلا علاقه مندید در این بخش از بهداشت و سلامت با خواص و فواید باقلا تازه و خشک برای سلامتی، بارداری، دیابت، لاغری و کاهش وزن، پوست و مو آشنا شوید.

باقالا از گذشته تا امروز

به گزارش نمناک، باقالا گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا و از خانواده حبوبات است که مناطق سردسیری و شمالی کشور کشت می شود و مخصوص فصل بهار است البته در برخی مناطق گرمسیری مانند خوزستان باقلا در پاییز و زمستان نیز برداشت می شود.

از چندین هزار سال قبل باقالا توسط یونانیان، رومیان باستان و مصریان فراعنه مصرف می شد و در قبرهای مصریان باستان نمونه هایی از باقالا یافت شده است!

در ایران امروزه دو نوع عمده باقالا ، باقالای معمولی و باقالای لوبیا «پاچ باقالا» کشت می شود. باقلای لوبیا از باقالای معمولی ریز تر و لطیف تر است و با آن غذاهایی مانند باقالا قاتق درست می کنند. خشک شده باقلا سبز را باقالا زرد می گویند که از آن برای تهیه دم پختک استفاده می شود.

مواد مغذی موجود در باقلا فولات

یک لیوان باقلای پخته شده حاوی 44 درصد میزان روزانه ی فولات است. فولات به تولید مواد ژنتیک، ساختن سلول ها و سوخت وساز آمینواسیدها ، تولید و رشد سلول های جدید کمک می کند. مصرف مواد غذایی دارای فولات برای جلوگیری از کم خونی و طول بارداری نیز ضروری است.

آهن

یک لیوان باقلا 3 میلی گرم آهن دارد. وظیفه ی آهن حمل کردن اکسیژن به تمام نقاط بدن است. وجود آهن در بدن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

روی

روی موجود در یک لیوان باقلا 15 درصد میزان مورد نیاز روزانه ی مردان و 21 درصد میزان مورد نیاز روزانه ی زنان را تشکیل می دهد. روی برای رشد طبیعی بدن ضروری استو کمبود آن موجب تأخیر در رشد و یا رشد ناقص سیستم عصبی می شود. کمبود روی سبب کاهش گلبول های سفید و در نتیجه تضعیف سیستم ایمنی می شود.

ارزش غذایی باقلا خام ( 100 گرم) کالری :88 پروتئین :8 گرم کربوهیدرات :18 گرم چربی :0.7 گرم قند :9 گرم فیبر :8 گرم ارزش غذایی باقلا پخته (170 گرم) کالری :187 پروتئین :12.9 گرم کربوهیدرات :33.4 گرم چربی :0.7 گرم فیبر :9.2 گرم مصرف باقلا چه فوایدی برای سلامتی دارد ؟ جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان

جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان یکی از مهمترین خواص باقلا است. یک لیوان باقلا موجب تامین 36 درصد از میزان منگنز موردنیاز بدن می شود . افراد بزرگسال روزانه به 11 میلی گرم منگنز احتیاج دارند. منگنز موجود در باقالی برای استخوان ها مفید است و به افزایش حجم استخوان ها می کند. همچنین منگنز سبب بهبود کمبود کلسیم می شود . منگنز برای داشتن استخوان هایی محکم و جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان مفید است.

تقویت سیستم ایمنی

مصرف باقلا به دلیل مقدار مس فراوان سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به سلامت سلول های خونی کمک می کند. مس عملکرد گلبول های سفید را در بدن بهبود می بخشد به همین دلیل سیستم ایمنی را تقویت می کند زیرا گلبول های سفید مولکول های بیماری زا و رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین می برند.بدون این گلبول ها، بدن درمعرض بیماری و عفونت قرار می گیرد.

افزایش انرژی بدن

مصرف باقلا به دلیل وجود آهن سبب افزایش انرژی بدن می شود زیرا آهن برای تولید هموگلوبین لازم است و هموگلوبین اکسیژن را به سلول ها می دهد. کمبود آهن سبب کاهش اکسیژن در بدن و احساس خستگی و کسلی می شود. یک لیوان باقلای پخته شده 14 درصد آهن موردنیاز روزانه ی شما را تأمین می کند.

بهبود بیماری پارکینسون

مصرف باقلا سبب افزایش مقدار لوودوپا و سی دوپا در خون و کنترل علائم بیماری پارکینسون می شود زیرا افزایش لوودوپا و سی دوپا در خون باعث حرکت راحت تر بیماران مبتلا به پارکینسون می شود.

درمان کم خونی

باقلا سرشار از آهن و مس است و سبب افزایش تولید هموگلوبین خون می شود. مصرف باقالی به درمان کم خونی فقر آهن و آنمی کمک می کند. کمبود آهن سبب ایجاد احساس خستگی و خواب آلودگی خواهد شد.

دیابت و قند خون

باقلا شاخص گلیسمی نسبتا پایینی دارد و همین به کنترل قند خون کمک می کند. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در باقلا سبب کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت و کاهش کلسترول خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.

درمان یبوست

باقلا به دلیل داشتن فیبر حرکات روده ای را بهبود می بخشد و برای پیشگیری و درمان یبوست سودمند است.

لاغری و کاهش وزن

فیبر و پروتئین موجود در باقلا سبب کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری شده به همین علت مصرف باقالی به کاهش وزن و لاغری و کاهش چربی شکم کمک می کند.

فشار خون و قلب

منیزیم موجود در باقلا باعث کاهش فشار خون بالا و کاهش فشار خون دیاستولیک شده و سبب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و حمله قلبی می شود.

جلوگیری از استرس، اضطراب و افسردگی

مصرف باقلا به دلیل دارا بودن لوودوپا سبب افزایش تولید دوپامین در بدن و بهبود خلق و خو می شود و از ابتلا به بیماری هایی مانند استرس، اضطراب و افسردگی جلوگیری می کند.

مفید برای بدنسازی

باقلا به دلیل دارا بودن پتاسیم برای بهبود عضله سازی در بدنسازی بسیار سودمند می باشد.

جلوگیری از سرطان

یکی از علل اصلی ابتلا به سرطان آسیب DNA سلو های بدن است. مصرف باقلا به دلیل دارا بودن ویتامین B9 سبب پیشگیری از آسیب به DNA شده و خطر ابتلا به اسرطان های سینه، مغز، گردن رحم، روده بزرگ و ریه را کاهش می دهد.

جلوگیری از ابتلا به بیماری های چشم

مصرف باقلا به دلیل داشتن تیامین سبب کاهش ابتلا به بیماری های چشمی مانند گلوکوم و آب مروارید می شود.

جلوگیری از پوسیدگی دندان

مصرف باقلا به دلیل داشتن کلسیم و فسفر به تقویت مینای دندان شده و جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک می کند.

بهبود عملکرد مغز

یک فنجان باقلا دارای 8 گرم چربی می باشد که 3 گرم از آن چربی‎های اشباع‎ نشده است. این چربی‎ها سطح کلسترول را کاهش داده و به سلامتی قلب کمک می کند. این چربی‎ها حاوی امگا 3می باشد و به بهبود عملکرد مغز کمک می کند.

بهبود عملکرد ریه

باقلا به دلیل داشتن ماده‎ای به نام جنیس‎تین به بهبود کار ریه‎ها کمک می کند و به درزمان بیماری آسم و التهابات تنفسی و سرفه کمک می‎کند.

تسکین و درمان زخم معده

باقالا دارای فیبر زیادی می باشد و به خصوص اگر همراه با پوست مصرف شود باعث تسریع در هضم غذا می شود. فیبر موجود در باقلا خطر ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را کاهش می دهد و به سم زدایی بدن از مواد مضر کمک می کند. مصرف باقلا باعث تسکین و درمان زخم معده و رفع حالت تهوع و استفراغ می شود.

فواید مصرف باقلا برای نوزادان و کودکان

باقالی به علت دارا بودن پروتئین، فیبر، آهن، کلسیم و ویتامین های B به رشد بدن نوزادان و کودکان کمک می کند . برای تغدیه نوزادان بعد از سن یکسالگی می توان باقلا را به صورت پوره در آورد تا کودک به راحتی مصرف نماید . البته که حتما قبل از شروع تغذیه نوزاد با باقلا با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید زیرا باقلا می تواند علائم بیماری فاویسم را تشدید کند.

فواید گل باقالا

مصرف جوشانده گل باقلا فواید خاصی برای سلامتی دارد و مصرف آن به دفع سنگ کلیه ، درمان صرع ، درمان قولنج ها و دردهای کلیوی ، درمان میگرن، درمان رماتیسم، درمان نقرس و درد مفاصل کمک می کند. برای بهره گیری از خواص گل باقلا و درمان این بیماری ها 30 تا 60 گرم گل باقالا را در یک لیتر آب ریخته و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه دم بکشد سپس آن را از صافی عبور دهید و یک فنجان از آن بنوشید.

خواص باقلا برای زیبایی پوست کاهش علائم پیری زودرس

باقلا یک آنتی اکسیدان بسیار قوی و سرشار از ویتامین C است که باعث جوان سازی پوست و کاهش علائم پیری زودرس مانند چین و چروک صورت و رفع چروک دور چشم می شود.

لایه برداری و پاک سازی پوست صورت

برای لایه برداری و پاکسازی پوست صورت می توان از باقلا استفاده نمود.

درمان آکنه و جوش صورت

باقلا به دلیل ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن برای درمان آکنه و جوش صورت مفید است.

ماسک باقلا برای جوش صورت

مقداری باقلا را بپزید و له کنید سپس آن را با شنبلیله و عسل مخلوط نمایید و بر روی جوش صورت بمالید و اجازه دهید 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد صورت خود را بشویید.

ماسک باقلا برای درمان لک های پوستی

برای درمان لک های پوستی باقلا خشک را آسیاب کنید تا آرد شود، سپس آرد باقلا را با آب، سرکه و گلاب ترکیب کرده تا خمیری شکل شود سپس این خمیر را روی پوست صورت بمالید و اجازه دهید 15 دقیقه بماند، سپس با آب سرد خوب بشویید. این کار باعث نرم شدن و رسیدن جوش و بیرون آمدن چرک از آن می شود. این ماسک برای کاهش ورم زیر چشم نیز مفید است.

ماسک باقلا برای افزایش شادابی پوست

با توجه به درخواست برخی از شما کاربران برای معرفی ماسک های زیبایی پوست با باقلا در این بخش از سلامت نمناک به آن پرداخته شده است ، برای اینکه پوست شادابی داشته باشید ، یک قاشق غذاخوری پودر باقالا را با گلاب مخلوط کنید و 10 دقیقه روی صورت بگذارید. 

نکته :

قبل از استفاده از باقلا به عنوان ماسک بر روی پوست صورت ، ابتدا مقداری از ماسک باقلا را بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه بمالید و در صورت داشتن حساسیت از مصرف آن به عنوان ماسک خودداری نمایید.

فواید باقلا برای مو رفع موهای زائد بدن

برای رفع موهای زائد بدن می توانید باقلا سبز را رنده کرده و سپس خشک و آسیاب کنید. در این مرحله باقلای آرد شده را با آب لیمو ترش تازه یا سرکه مخلوط کرده و در یک ظرف دربسته بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند سپس این ترکیب را بر روی پوست ماساژ دهید و تا موهای زائد کاملا از بین بروند ، سپس پوست خود را با آب سرد بشویید.

جلوگیری و درمان سفید شدن مو ها

برای جلوگیری و درمان سفید شدن مو ها گل باقلا را له کنید و بر روی موی سر بمالید.

طبع باقلا

طبع باقلا تازه سرد و تر است و طبع باقلا خشک سرد و خشک می باشد. طبع گل باقلا گرم است و با اینکه باقلای تازه ویتامین C بیشتری دارد اما ارزش غذایی باقالای خشک شده از باقالای تازه بیشتر است.

خواص باقلا در طب سنتی و طب اسلامی

به دلیل دارا بودن ویتامین A باعث تقویت بینایی می شود.

به دلیل دارا بودن فسفر به تقویت بهره هوشی کمک می کند.

خستگی های جسمی و فکری را کاهش و ضعف اعصاب را رفع می کند.

برای درمان رماتیسم، درد مفاصل و سیاتیک مفید است.

ورم پروستات را کاهش می دهد.

در دوران نقاهت باعث افزایش نیرو و قوت بدن می شود.

برای رفع گرفتگی صدا و پاک سازی ریه مصرف مخلوط باقالا با روغن بادام و قند کمک کننده است.

برای درمان اسهال مصرف باقالای پخته همراه با سرکه و آب موثر است.

مخلوط آرد باقلا با آرد جو و استفاده از آن به صورت ضماد برای التیام محل ضرب خوردگی مفید است.

سرمه آرد باقلا برای جلوگیری از برگشت مو به داخل چشم (مژه) مفید است.

برای درمان گوشه های انگشت می توان انگشت خود رادر جوشانده برگ باقلا فرو ببرید.

حضرت امام رضا(ع) فرموده اند:

باقلا ساق ها را محکم می نماید و خون تازه در بدن تولید می نماید.

روش پوست کندن و مصرف باقلا

باقلا را می توان به صورت خام و یا پخته مصرف نمود. از باقلا پخته شده می توان برای تهیه انواع سالاد، باقلا پلو، باقلا قاتق، باقلا خورش، کوکو باقلا، خوراک باقلا، سوپ باقلا و باقالی داغ استفاده کرد.

اگر پوست کندن باقلا برایتان سخت است :

ابتدا غلاف اول باقلا را جدا کنید.

سپس در یک قابلمه بزرگ آب و نمک بریزید و قابلمه را بر روی اجاق قرار دهید تا بجوشد.

دانه های باقلا را درون قابلمه ریخته و اجازه دهید 5 دقیقه بجوشد.

سپس باقلا ها را آبکشی کنید.

باقلا ها را در یک ظرف بزرگ آب و یخ بریزید و پس از 3 تا 5 دقیقه، به راحتی پوست دانه های باقلا را جدا کنید.

عوارض و مضرات باقلا

مصرف زیاد باقلا به علت دارا بودن لوودوپا می تواند کمبود ویتامین B6 ایجاد کند و منجر به افسردگی شود.

مصرف باقلا ممکن است باعث تشدید بیماری فاویسم (بیماری خونی ارثی در اثر کمبود G6PD در بدن ) و علائم آن از جمله سرگیجه، سردرد، ضعف شدید، رنگ پریدگی، کم خونی و یرقان شدید و حتی مرگ شود.

افراد مبتلا به فاویسم نباید حتی باقلا را بو کنند.

مصرف باقلا در بسیاری از افراد موجب مثبت شدن جواب آزمایش هپاتیت B و اشتباه شدن جواب آزمایش خون می شود.

برخی از افراد به مصرف باقلا حساسیت و آلرژی دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • اطلاعیه دانشگاه بوعلی‌سینا در حمایت از دانشجویان حامی فلسطین
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد